Municipiul Suceava intră în scenariul galben, orașul Gura Humorului intră în scenariul roșu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a decis, luni, ca municipiul Suceava să iasă din scenariul roşu şi să intre, începând cu data de 15.12.2020, în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut la sub 3 cazuri la mia de locuitori. În aceeași situație se află și comuna Ipotești.

Astfel, începând din data de 15.12.2020, ora 00.00, pentru municipiul Suceava pentru o perioadă de 14 zile (unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 şi 3/1000 de locuitori) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Restaurantele şi cafenelele îşi pot desfăşura în interiorul clădirilor, în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În privința programului de funcționare, trebuie însă avută în vedere și HG 935/2020, conform căreia în această perioadă programul operatorilor economici cu publicul e limitat până la ora 21:00. Prin urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

CJSU a hotărât, luni, 14 decembrie, ca tot din data de 15 decembrie orașul Gura Humorului să fie în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile, și începând cu data de 16 decembrie, și comuna Bălăceana. În aceste localități incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori.

Activitatea în interiorul restaurantelor şi cafenelelor este interzisă, cu excepţia restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare unde activitatea de alimentaţie publică doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsura afectează unităţile care asigură servicii turistice din zonă, mai ales că există rezervări, cei drept nu ca în alţi ani, pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului.

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.