Bucurie și mângâiere de Crăciun

În cadrul campaniei „Un Crăciun pentru fiecare”, s-a strâns suma de 100.000 de lei, din totalul de 400.000 de lei estimat ca necesar pentru darurile destinate celor 2000 de beneficiari, primele pachete fiind deja împărţite, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Întrucât mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Naşterii Domnului şi mai sunt beneficiari care nu şi-au primit darul,  încă vă mai puteți alătura acestui demers filantropic.

Proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a ajuns la finalul primei ediții.

În cadrul acestui proiect, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava şi Sectorul Exarhat au organizat, împreună cu alte departamente, două concerte caritabile care au avut loc în data de 6 decembrie 2020 în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv în 20 decembrie 2020, gazdă fiind Mănăstirea Putna.

Această iniţiativă a apărut din dorinţa de a aduce bucuria Nașterii Domnului în fiecare casă a Bucovinei, dar şi de a oferi puţină mângâiere şi un mic dar (alimente de bază, haine și dulciuri, lemne de foc) unui număr de 1000 de bătrâni singuri și 1000 de copii proveniți din grupuri vulnerabile.

„Mulțumim tuturor celor care au susținut acest demers, dăruind din puţinul sau mai multul lor, pentru a înmulţi bucuria sărbătorii Naşterii Domnului. Până în acest moment, s-a strâns suma de 100.000 de lei, din totalul de 400.000 de lei estimat ca necesar pentru darurile destinate celor 2000 de beneficiari ai campaniei, primele pachete fiind deja împărţite.

Gândul de recunoştinţă se îndreaptă şi către interpreții de muzică populară și membrii corurilor care au dăruit publicului momente de aleasă bucurie. În cadrul primului concert, din 6 decembrie, au încântat publicul nume importante ale folclorului românesc: Ion Paladi, Constantin Bahrin, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Fetele din Botoșani, Mariana Maloș și Alexandra Dan, precum și grupul de colindători format din copiii de la Așezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți și Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava. La cel de-al doilea concert, desfăşurat pe 20 decembrie, cei care i-au bucurat pe ascultători au fost: Alexandra Dan, Grupul Psaltic „Eustatie Protopsaltul” al Mănăstirii Putna, Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Corul Maicilor de la Mănăstirea Cămârzani, Corul de Copii și Tineret „Fiii Putnei”, Corul „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul „Ion Nistor” din Vicovu de Sus și Corala „Sfântul Leontie” Rădăuți.

Întrucât mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Naşterii Domnului şi mai sunt beneficiari care nu şi-au primit darul, încă vă mai puteţi alătura acestui demers filantropic, donând în următoarele conturi ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014
EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.