Patru containere pentru puncte de triaj epidemiologic au fost distribuite spitalelor din Suceava, Rădăuţi şi Siret

Prefectura Suceava a făcut cunoscut că la începutul acestei săptămâni au fost distribuite patru construcţii uşoare din elemente modulate, patru radiatoare electrice, precum şi elemente de cazarmament, respectiv 4 paturi, 4 saltele, 354 pături, 1504 cearşafuri, în mai multe localităţi din judeţ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – spital suport COVID-19 faza I a primit o construcţie uşoară din elemente modulate, un radiator electric, precum şi 800 cearşafuri;

Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi – spital suport Covid-19 faza a II-a a primit o construcţie uşoară din elemente modulate, un radiator electric, precum şi patru paturi, patru saltele, patru pături şi patru cearşafuri.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – spital suport Covid-19 faza a II-a, respectiv Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret au ajuns două construcţii uşoare din elemente modulate şi două radiatoare electrice.

Totodată, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au ajuns 350 pături şi 700 cearşafuri.

Aceste materiale vor fi destinate organizării unor puncte de triaj observaţional/epidemiologic pentru populaţia afectată de manifestarea riscului epidemiologic SARS-CoV-2, care se va prezenta pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate în unităţile sanitare din judeţul Suceava, pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în cadrul unităţilor medicale, pentru asigurarea asistenţei medicale specializate, respectiv pentru dezechiparea, decontaminarea şi dezinfecţia personalului medical angrenat în gestionarea riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19.

Materialele provin din rezerva de stat a României şi au fost obţinute în urma solicitării adresate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin Hotărârea nr. 90 din data de 09.12.2020, către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.