De luni a reînceput vaccinarea personalului medical

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat că de luni, 4 ianuarie, a reînceput vaccinarea personalului medical iar în această a doua etapă se pot vaccina toate cadrele medicale din județ.

După cum reiese din datele DSP Suceava, până la sfârșitul anului trecut, s-au vaccinat 250 de cadre medicale din sectorul Covid.

Prima etapă de vaccinare anti-Covid-19 este destinată personalului medical și se va desfășura în județul Suceava în 9 centre, organizate în spitalele din județ – Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret la centrul MApN Vatra Dornei și MAI Suceava. Vaccinul utilizat este Comirnaty, produs de Pfizer-BioNTech, utilizat în toate statele UE, SUA și Israel.

Conform unei informări a Prefecturii Suceava, centrul de la Spitalul de Urgență Suceava se estimează că va deservi 4.188 de cadre medicale de la această unitate medicală, spitalul privat Bethesda, medici de familie, angajați din farmacii, cabinete stomatologice, cabinete medicale individuale, laboratoare; cel de la Rădăuți – 960 de cadre medicale; Fălticeni – 785; Câmpulung Moldovenesc – 650; Vatra Dornei – 570; Gura Humorului – 365; Siret – 490 de cadre medicale, în total 8.008 persoane.

Pentru faza a II-a a campaniei de vaccinare, la nivelul județului au fost propuse 30 de centre de vaccinare în 16 localități: Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broșteni și Salcea, comunele Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea, la care se vor adăuga două caravane pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.