Trei comune și orașul Gura Humorului se mai află în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus, în ședința de duminică, 3 ianuarie, intrarea comunei Dornești în scenariu roșu după ce rata de infectare din această comună din ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, rata de infectare ajungând duminică la 3,76‰. În această comună vor fi aplicate restricții conform cu Anexa nr. 3 la H.G. nr. 1065/2020.

Comuna Dornești, alături de orașul Gura Humorului – cu o rată de infectare de 3,04 cazuri active la mia de locuitori, Ilișești (3,74‰) și Pojorîta (3,02‰) sunt singurele localități sucevene care se află în „scenariul roșu”.

În aceste localități este interzisă desfășurarea activității în cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole, activitatea  în interiorul clădirilor a restaurantelor și cafenelelor cu excepția celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare unde este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în intervalul orar 06:00 – 23:00. Totuși, pentru operatorii economici prevăzuți de tipul restaurantelor și cafenelelor se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective sau se consumă în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

CJSU a mai hotărât duminică că, începând de luni, 4 ianuarie, ora 00.00, pentru comunele Dărmănești și Panaci intră în aplicare „scenariul galben”,  iar de marți, 5 ianuarie același lucru este stabilit și pentru comuna Drăgușeni, în cele trei comune incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile fiind între 1,5 și 3/1000 de locuitori.

De altfel, duminică, 3 ianuarie, CJSU Suceava a decis – având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile – încetarea aplicabilității măsurilor din „scenariul galben” pentru comuna Zamostea (0,33‰).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.