Autoritățile județului se pregătesc pentru cea de a doua etapă de vaccinare anti-Covid

În cursul zilei de 6 ianuarie, la sediul Palatului Administrativ Suceava, a avut loc o ședință de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre pregătirea celei de-a doua etape a strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 de la nivelul județului Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, scopul ședinței a fost acela de a discuta toate aspectele legate de pregătirea logistică a centrelor, amenajarea acestora astfel încât să îndeplinească condițiile igienico-sanitare, respectarea condițiilor de funcționare conform protocolului național și autorizarea acestora de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

La ședința convocată de prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, au participat șefii instituțiilor componente din Nucleul Județean de Coordonare a Vaccinării de la nivelul județului Suceava, primarii celor 16 localități unde sunt stabilite cele 30 de centre de vaccinare pentru faza a doua și managerii spitalelor din județ unde sunt organizate centrele de vaccinare pentru faza I.

Prima etapă de vaccinare anti-Covid-19 este destinată personalului medical și se va desfășura în județul Suceava în 7 centre, organizate în spitalele din județ – Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret. Prefectura Suceava a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că centrul de la Spitalul de Urgență Suceava se estimează că va deservi 4.188 de cadre medicale de la această unitate medicală, spitalul privat Bethesda, medici de familie, angajați din farmacii, cabinete stomatologice, cabinete medicale individuale, laboratoare; cel de la Rădăuți – 960 de cadre medicale; Fălticeni – 785; Câmpulung Moldovenesc – 650; Vatra Dornei – 570; Gura Humorului – 365; Siret – 490 de cadre medicale, în total 8.008 persoane.

Pentru faza a II-a a campaniei de vaccinare, la nivelul județului au fost propuse 30 de centre de vaccinare în 16 localități: Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broșteni și Salcea, comunele Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea, la care se vor adăuga două caravane pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate.

În cea de a doua etapă va fi vaccinată populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie. La Fălticeni această activitate se va desfășura în sălile de sport de la Școala nr. 6 „Ioan Ciurea”, Colegiul „Vasile Lovinescu” și Sala de Sport „Gabriel Udișteanu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.