Vineri, comuna Sadova intră în scenariul roșu iar comuna Cornu Luncii scapă de restricții

Începând de vineri, 8 ianuarie, Comuna Sadova intră în „scenariul roșu” pentru o perioadă de 14 zile. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava întrunit în ședință extraordinară, miercuri, 6 ianuarie, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 3,06 cazuri la mia de locuitori în respectiva comună.

CJSU a mai hotărât intrarea în „scenariul galben” a unui număr de cinci localități: comuna Putna – unde rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 2,03‰ și orașul Siret (1,67‰) vor intra în Scenariul Galben începând de joi, 7 ianuarie, pentru o perioadă de 14 zile. Comunele Arbore (2,12‰), Bogdănești (1,69‰) și Vama (1,76‰) vor intra în Scenariul Galben începând de vineri, 8 ianuarie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit și joi, 7 ianaurie în ședință extraordinară și a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile județului și a dispus noi măsuri.

Astfel, prin Hotărârea nr. 6 din 07.01.2021, s-a dispus, în condițiile art. 3 din Hotărârea C.J.S.U. Suceava nr. 103/2020 și având în vedere incidențele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu data emiterii prezentei hotărâri, încetarea aplicabilității măsurilor stabilite prin hotărârea sus-menționată, pentru comunele Cornu Luncii (0,26) și Zvoriștea (1,29).

Totodată se dispun începând cu data de 08.01.2021, ora 00.00, pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Șcheia, pentru o perioadă de 14 zile (unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3/1000 de locuitori) măsurile specifice scenariului galben.

Măsurile dispuse în baza prezentei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.