Membrii SANITAS din toate filialele din județ pichetează Prefectura Suceava

Angajații din sănătate vor fi marți, 12 ianiarie, în fața Prefecturii Suceava și vor protesta pentru înghețarea salariilor din sistemul sanitar

SANITAS SUCEAVA a solicitat Prefecturii județului întrunirea Comisiei de dialog social pentru a informa factorii de decizie despre nemulțumirile personalului din sistemul sanitar si din cel de asistenţă socială.
În finalul întrevederii din 8 ianaurie a fost depus și un memoriu cu solicitarea ca toate revendicările noastre sa fie transmise Guvernului României și ministerelor de resort.
MARTI, 12.01.2021, la ora 12.00 SANITAS va picheta Prefectura Suceava cu 100 de participanți, protestând astfel împotriva înghețării salariilor colegilor noștri din TESA, infirmierelor, brancardierilor, îngrijitoarelor, muncitorilor din sănătate și asistență socială.

Redăm comunicatul Uniunii Județene Sanitas Suceava:

Inițiativa guvernului de a îngheța salariile, în sensul necordării celei de a 3-a tranșe a creșterilor salariale etapizate până în 2022, conform Legii salarizării 153/2017, este o jignire și o lipsă de apreciere a eforturilor depuse de angajații din sistemul sanitar în ultimele 11 luni. Beneficiarii celei de a 3-a tranșe salariale ar fi fost acele cadre din sistemul sanitar care au fost deja defavorizate de legea salarizării încă din anul 2018. Prin OUG 226/2020 se accentuează această ruptură dintre veniturile salariaților din sistem care, inevitabil, va conduce la o dizarmonie gravă între colegi. Am convingerea că suntem uniți, solidari și că problemele oricărei categorii de personal sunt problemele noastre ale tuturor și trebuie să reacționăm în consecință.

Marți, 12.01, de la ora 12.00, membri SANITAS din toate filialele din județ pichetează Prefectura Suceava. În acest sens, cei ce vor să se implice activ sunt rugați să contacteze conducerea sindicatului Sanitas din unitate pentru a participa la acest protest. Avem acceptul pentru 100 de persoane. Sper să fim cât mai mulți!

Vineri, 15.01, membri SANITAS din toată țara vor picheta, la București, 5 locații (ministere, guvern, parlament). La acest demers SANITAS Suceava va participa cu 20 de persoane. Revenim cu solicitarea ca toți care doresc să se implice activ să contacteze conducerea sindicatului.

Este timpul să nu rămânem indiferenți, să ne implicăm, să nu așteptăm ca alții să ne rezolve problemele gândind că, oricum, orice câștig se aplică la toți (așa cum fac mulți nemembri de sindicat). Trebuie să ne arătăm prin orice mijloc nemulțumirea, să fim vocali.

Cu increderea că putem reuși, vă așteptăm alături de noi!

Împreună suntem mai puternici!

Biroul Executiv al USJ SANITAS Suceava

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.