Voluntarii Institutului Bucovina, implicați activ în campania de vaccinare

Diana – Ioana Albu, Cătălina Grigoraș, Victor Măcărescu, Roxana – Georgiana Muntean, Ramona Moțoc și Oana Vasiliu sunt cei 6 voluntari ai Institutului Bucovina, aleși pentru a sprijini campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în cadrul centrului de vaccinare. În anul 2020, aceștia și-au derulat activitatea în Secțiile Neurologie, Boli Infecțioase, Medicină Internă Tampon și Pneumologie.

Institutul Bucovina are o experiență de aproape 10 ani în desfășurarea stagiilor de practică în domeniul serviciilor medicale. Pe de o parte, persoanele aflate la început de carieră au oportunitatea de a câștiga experiență în câmpul muncii, punând cunoștințele teoretice în practică, iar pe de altă parte, instituțiile medicale oferă îndrumare și îi pregătesc pe acești voluntari, oferindu-le baza necesară pentru viitorul loc de muncă.

Proiectul VOCSănătate – Voluntari pentru Sănătate Suceava este o inițiativă a Institutului Bucovina, ce se desfășoară în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Anual, prin această colaborare, aproximativ 120 de voluntari trec pragul unității medicale. Doar în toamna anului trecut, 20 dintre aceștia au îndeplinit condițiile necesare pentru a ocupa funcții de asistent medical generalist.

Pentru mai multe informații oficiale cu privire la campania de vaccinare, Guvernul României pune la dispoziție platforma natională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, disponibilă la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Responsabilul pentru proiectul VOCSănătate – Voluntari pentru Sănătate din cadrul Institutului Bucovina este Daniel Lungu, asistent social. Tel:0771273228, e-mail: voluntar@bucovinainstitute.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.