Campanie naţională de evaluare a ajutoarelor sociale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, la mijlocul acestei săptămâni, că au început pregătirile pentru campania naţională de evaluare a ajutoarelor sociale. Evaluarea ajutoarelor sociale va fi făcută în toată ţara de echipe mixte fomate din reprezentanți ai agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, inspectoratelor teritoriale de muncă şi agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă și primăriilor.

În urma evaluării se vor găsi soluţii și pentru creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă disponibile pentru muncitori necalificați cu beneficiarii de ajutor social care pot munci, în condiţiile în care, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi.

În cadrul campaniei, reprezentanţii primăriilor vor pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari de ajutoare sociale şi vor facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate.
Raluca Turcan a mai anunțat că tot în cadrul campaniei vor fi identificați, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vor fi identificate „măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, după cum a precizat  Ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.