Alertă ANM de ninsori în mai multe județe

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis marți la prânz o alertă COD GALBEN de ninsori puternice pentru Capitală și 8 județe.

Alerta cod galben vizează ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Codul galben emis de autorități intră în vigoare marți seara la ora 23 și se prelungește pe tot parcursul zilei de miercuri, până la ora 23.00.În paralel cu codul galben este valabilă începând de marți ora 18.00, până joi ora 10.00 o informare meteo de ninsori și mai ales intensificări ale vântului.

Informare meteorologică
Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.