Campania „Sânge pentru viața” la Centrul de Transfuzii din Suceava

Pe data de 1 decembrie 2020  puneam bazele unui amplu protocol, un proiect de suflet al românilor pentru români, al oamenilor de bună credință pentru semenii lor aflați în nevoie, o colaborare unică la nivelul județului nostru între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan Cel Nou Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001 / Sânge pentru România, intitulat sugestiv -„SÂNGE PENTRU VIAȚĂ!”
Vorbim despre un proiect izvorât din inimă și pentru inimi, cu rolul de a asigura un număr minim zilnic de donatori de sânge eligibili pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Ne propunem astfel o implicare activă și  eficientă pentru a oferi rezervele și cantitatea minimă de sânge necesară în spital pentru susținerea vieții și  salvarea cazurilor urgente.
După ce am reușit să organizăm toate activitățile administrative, pe data de 28 ianuarie 2021 începând cu ora 10.00, suntem pregătiți să demarăm campania „Sânge pentru viața” la Centrul de Transfuzii din Suceava.
Vor fi prezenți reprezentanții tuturor celor trei organizații implicate în proiect și bineînțeles, vor dona sânge în semn de îndemn pentru întreaga populație eligibilă dar și pentru alte organizații care doresc să fie un exemplu și să sprijine acțiunea noastră, donând sânge.
Din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților vor fi prezente 12 persoane,  nume importante cărora vârsta și starea de sănătate le oferă posibilitatea de a dona, din care amintim:  Protosinghel Iustin Tănase – Consilier Social – Filantropic în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preot Viorel Ilișoi –  Consilier Economic în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preot Alexandru – Flavian Sava – Consilier Media și Comunicare în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preot Remus – Justinian Cojocaru – Director al departamentului de tineret în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preot Doru – Ioan Budeanu- Protoiereu al Protopopiatului Suceava I , Preot Minu Mititelu-  Protoiereu al Protopopiatului Suceava II, Preot Ionel – Constantin Maloș- Protoiereu al Protopopiatului Rădăuți.
Din partea Spitalului Județean Suceava îi vom avea prezenți pe directorul medical – dl dr Marius Grămadă, și bineînțeles managerul – dl dr Alexandru Calancea, iar din partea Fundației  Umanitare Nord 2001- Sânge pentru România vor participa  dna dr Iacov Georgeta – președintele Fundației, Ramona Pricop si  Andrei Iacov – in calitate de membri.
Cu toții cred cu tărie în puterea exemplului personal  motiv pentru care își doresc ca prin gestul lor sa încurajeze donarea permanentă de sânge  iar această campanie startata acum să nu aibă o finalitate,  ci să devină un mod de viață pentru persoanele eligibile petru acest act nobil.
Avem și un prim partener care a răspuns pozitiv demersului nostru.Este vorba despre Iulius Mall Suceava, care va fi alături de noi joi, începând cu ora 10.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, prin managerul general al mall-ului – dl Eduard Elvis Marcu, directorul de marketing – dl Ciprian Ghergu, dar și prin intermediul unui număr de colegi care au dorit să ni se alăture.
„Iulius Mall Suceava face parte din comunitate, astfel că ne implicăm activ în acțiuni care au scopul de a depăși împreună perioadele mai dificile. De această data, ne alăturăm campaniei «Sânge pentru viață» prin ajutorul direct oferit de un grup de colegi și, în același timp, lansăm un îndemn pentru întreaga echipă și pentru întreaga comunitate să doneze sânge. Un gest atât de simplu pentru majoritatea dintre noi înseamnă o șansă enormă la viață pentru cineva aflat în suferință”, a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius.
Reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 cred cu tărie că: „ține de noi să asigurăm continuitatea vieții și rezerva de sânge.Poate că unele lucruri sunt imprevizibile, nu stă în puterea noastră să controlăm bolile, accidentele, sărăcia și nevoia, dar stă în puterea noastră să ne ajutăm aproapele, dăruind sânge din sângele nostru, dăruind viață!
Cu toții avem așteptări și speranțe, cu toții avem nevoi din cele mai diferite, însă de azi înainte nevoia de sânge nu trebuie să mai existe, nu mai putem permite ca pacienții, semenii noștri să stea în așteptare. De azi donăm! De azi dăruim viață !!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.