Concursul Online de Lingvistică 2021

În contextul anulării olimpiadelor  din anul şcolar 2020-2021, şi selecţia lotului naţional pentru Lingvistică care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (IOL2021), se va face după un concurs on-line.

Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, împreună cu Comisia Naţională a Olimpiadei de Lingvistică, organizează în acest an Concursul Online de Lingvistică (COL2021), atât pentru elevii de gimnaziu (clasele a V-a şi a VI-a, respectiv clasele a VII-a şi a VIII-a), cât şi pentru elevii de liceu (clasele a IX-a – a XII-a). În plus, acest concurs reprezintă prima etapă de selecţie pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică 2021.

Concursul Online de Lingvistică 2021 se adresează atât elevilor de gimnaziu, cât şi celor de liceu, cu menţiunea că doar elevii de la secţiunea Performanţă vor putea participa mai departe pentru IOL 2021. Concursul e Lingvistică, va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2021, începând cu ora 10,00 și va respecta formatul olimpiadei de lingvistică propunând subiecte pe trei niveluri de dificultate:

– Secţiunea Exerciţiu A – dedicată elevilor claselor a V-a şi a VI-a, va consta într-un set de două probleme şi va dura 3 ore;

– Secţiunea Exerciţiu B – dedicată elevilor claselor a VII-a şi a VIII-a, va consta într-un set de trei probleme şi va dura 3 ore;

–  Secţiunea Performanţă – dedicată elevilor de liceu, va consta într-un set de trei probleme şi va dura 4 ore.

La a doua etapă se vor califica primii 10% dintre participanţii la secţiunea de Performanţă a COL2021, cu condiţia să fi obţinut un punctaj peste media participanţilor. Aceştia vor participa la Asia Pacific Linguistics Olympiad (APLO2021), unde vor avea de rezolvat 5 probleme in 6 ore. Competiţia va avea loc la începutul lunii aprilie, data exactă urmând a fi comunicată ulterior.

Primii 10 elevi clasaţi la APLO2021 vor fi selectaţi în lotul lărgit şi vor participa la o ultimă selecţie în urma căreia se va stabili componenţa lotului restrâns care va reprezenta România la IOL2021.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina de Facebook a Olimpiadei de Lingvistică. https://www.facebook.com/olimpiadadelingvistica

Înscrierile se pot face până pe 21 februarie (ora 23:59).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.