Noi reguli la vânzarea terenurilor agricole din extravilan

Vânzarea terenurilor agricole din extravilan se face după noi reguli în urma publicării și intrarea în vigoare din 8 februarie 2021 a normelor metodologice la legea care reglementează tranzacțiile cu terenuri.

Regulile pentru tranzacțiile cu terenuri agricole au fost stabilite inițial prin Legea nr. 175/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 17/2014 (privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului), prorogată la aplicare până în 1 februarie.

Aceasta a fost completată cu Normele metodologice privind exercitarea de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a atribuțiilor ce îi revin pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 (privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului, din 26.10.2020), publicate în Monitorul Oficial, Partea I nr. 127 din 8 februarie 2021.

Cele mai mari modificări se referă la drepturile de preemțiune asupra terenului agricol extravilan scos la vânzare și la utilizarea ulterioară a acestuia,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.