Au început înscrierile pentru Via Transilvanica Maraton

Asociația Tășuleasa Social, condusă de Alin Ușeriu și din care face parte și fratele acestuia, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu, organizează primul maraton de pe traseul Via Transilvanica. Înscrierile sportivilor au început pe 1 martie.

Maratonul este programat să se desfășoare în perioada 18-19 iunie și va avea patru probe: semimaraton, maraton, ultramaraton și mountain-bike. Startul se va da din campusul Tășuleasa Social din Pasul Tihuța, iar sportivii vor parcurge o porțiune din Via Transilvanica, marcată cu borne de andezit la fiecare kilometru. Pentru ultramaratonul de 161 kilometri traseul va fi extins din județul Bistrița-Năsăud în județul Suceava.

Via Transilvanica este un traseu de turism cu o lungime de 1.000 kilometri, care face legătura între Putna și Drobeta Turnu Severin. „Avem deja 800 de kilometri amenajați și documentați și un flux mare de drumeți care deja îi parcurg, deși proiectul mare este încă în faza de construcție”, se precizează pe contul de facebook al Tășuleasa Social.

Redăm integral anuntul de pe pagina de socializare a Asociației Tășuleasa Social
Via Transilvanica Maraton: un nou eveniment Tășuleasa Social în parteneriat cu Datacor
În 2018 am avut curajul de a începe o călătorie prin toată țara, în căutarea a peste 1.000 de km care să înregistreze cât mai bine schimbarea peisajului natural, cultural, etnic, istoric și nu numai, din România. Avem deja 800 de kilometri amenajați și documentați și un flux mare de drumeți care deja îi parcurg, deși proiectul mare este încă în faza de construcție. Asta este o mare bucurie, dar și un impuls de a continua să facem tot ce ne stă în putință să terminăm acest drum.
Curajul nostru a venit după aproape 20 de ani de activitate pe care Tășuleasa îi avea la momentul primei lansări VT. Fiecare proiect ne-a pregătit pentru complexitatea acestuia, dar poate cea mai evidentă a fost contribuția competiției sportive Via Maria Theresia, proiect care ne-a învățat cum se marchează și amenajează un traseu. Din 2014 până în 2019 am avut 6 ediții la care tot mai mulți dintre voi ați luat parte și știm că VMT este foarte îndrăgit. VMT este bunica de la care Via Trasnilvanica a învățat cum să pornească la drum.
Vă anunțăm cu bucurie că anul acesta vom organiza Via Transilvanica Maraton, sau VTM, pentru că știm că vă este dor de alergare și pentru că suntem siguri că peisajul de pe VT nu vă va dezamăgi.
Urmăriți pagina de facebook (via transilvanica maraton) și noul site https://maraton.viatransilvanica.com/. Acolo se vor posta toate detaliile importante.
Din 1 martie 2021 vom da drumul la înscrieri. Din motive de siguranță, locurile sunt limitate la toate probele.
Cale bună! Ne vedem la

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.