Pădurea verde – Pădurea neagră, proiect de educație muzeală, la Muzeul de Științele Naturii

PĂDUREA VERDE – PĂDUREA NEAGRĂ, proiect de educație muzeală, la Muzeul de Științele Naturii
Dragi copii, în LUNA PĂDURII, vă invităm să desenați, fotografiați și să ne scrieți despre pădure!
În fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie marcăm LUNA PĂDURII prin activităţi care au în prim plan evidenţierea rolului şi importanţei pădurii în menţinerea echilibrului în natură.
La Muzeul de Ştiinţele Naturii începem proiectul de educaţie muzeală „Pădurea verde – Pădurea neagră”, în cadrul căruia vom organiza o expoziţie de desene, colaje, fotografii, eseuri, bineînțeles, tema centrală fiind pădurea verde ori neagră.
Conceptul de pădurea verde se referă la pădurea cea veselă, plină de vegetaţie, de plante şi animale în care respiri aer curat, iar cel de pădurea neagră la pădurea tristă, poluată, în care copacii sunt atacaţi de boli, este defrişată şi plină de gunoaie.
Vă invităm, dragi copii, să desenaţi, să coloraţi sau să faceţi colaje cu tema pădurii vesele sau triste, așa cum v-o imaginați fiecare.
Pentru cei care iubesc fotografia, ne pot trimite imagini surprinse în pădurea verde sau cu cea pe care omul a defrişat-o, a făcut focul şi a lăsăt gunoaie. Iar cei care iubesc scrisul pot aşterne pe hârtie un scurt eseu despre pădure, în care să ne povestiți cum vă doriți să fie.
Toate creațiile și gândurile voastre, le aşteptăm la standul Muzeului de Științele Naturii, pe mesengerul paginii noastre de facebook sau la adresa de mail muzeu.naturale@muzeulbucovinei.ro, în perioada 1-15 martie 2021.
Desenele și poveștile voastre vor fi expuse într-o expoziţie-concurs, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021, vizitatorii noștri fiind cei care vor vota cel mai bun desen, cea mai bună fotografie şi cel mai bun eseu. Câștigătorii vor fi anunțati pe pagina noastră de facebook (Muzeul de Științele Naturii Suceava).
Pentru cadrele didactice care doresc să organizeze lecţii on line pe tema pădurii sau să participe cu lucrări ale copiilor încheiem parteneriate de colaborare.
Pentru informații suplimentare vă aşteptăm la standul muzeului sau le puteți obține sunând la telefon 0230 213775.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.