O tranşă uriaşă de vaccin Pfizer soseşte pe 15 martie în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech,  224.640 doze, soseşte luni 15 martie în România, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, precizează sursa citată.

Transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Conform CNCAV, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 63.180 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 26.910 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 29.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 25.740 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 24.570 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 29.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, mai arată sursa citată.

Alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.