Poliţia Suceava atenţionează că de duminică s-a interzis deplasarea în afara locuinţei între orele 22:00-5:00

Poliţia Suceava a reamintit că începând cu data de 14 martie 2021 a intrat în vigoare Hotărărea de Guvern Nr. 293/2021 din 10 martie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Atenţie! Începând cu această dată intervalul orar în care se interzice deplasarea persoanelor este 22.00 – 05.00!

În ultimele zile poliţiştii au intensificat activităţile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19, în centrele comerciale şi în zonele economice, în gări şi autogări, precum şi în restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun, etc.

Doar în perioada 08 – 13.03.2021 poliţiştii suceveni au verificat 334 de societăţi comerciale şi 109 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 368 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020 în valoare de 106.030 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse peste 6000 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă şi persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiţi de poliţişti în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului verifică modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.

Circulaţia persoanelor este permisă în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităţii a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator şi o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, atât în uniformă cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei”, a transmis Poliţia Suceava.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.