Elevi de clasele a XII-a și a XIII-a susțin luni simularea primei probe de Bacalaureat

În județul Suceava, un număr de 5.908 elevi de clasele a XII-a și a XIII-a susțin luni, 22 martie, simularea probei de Bacalaureat la Limba și literatura română.

Conform unei informări a Inspectoratului Școlar Suceava, un număr 5.344 elevi din clasa a XII-a, 284 din clasa a XIII-a seral și 280 din clasa a XIII-a frecvență redusă vor susține simularea în 41 de centre de examen.

Probele au început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

În sălile de examen elevii sunt așezați în bănci, în ordine alfabetică, elevi din aceeași clasă, astfel încât să existe o distanță între elevi, pe rânduri și între rânduri, de 1 m unul față de celălalt, iar băncile vor fi individualizate/ prestabilite.

Elevii surprinși comunicând între ei sau cu exteriorul, transmițând ori schimbând între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți elevi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.