Înscrierile la clasa pregătitoare a intrat în linie dreaptă

În perioada 22 martie 2021 – 27 aprilie 2021, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022, Centrul Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava – instituție care efectuează evaluările psihosomatice  va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2021 în vederea înscrierii la clasa pregătitoaresi care:

– nu au frecventat grădinița;

– s-au întors din străinătate.

În acest sens, părinții vor depune sau transmite, prin e-mail sau prin poștă, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava o cerere-tip în care se solicită evaluarea copilului în vederea stabilirii nivelului de dezvoltare a acestuia.

Evaluarea copiilor se va realiza în baza unei programări telefonice, la numărul 0330 401279, de luni până vineri, între orele 09.00-16.00, fiind disponibile 7 centre ale CJRAE Suceava, câte unul în Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Vicovu de Sus.

Documentele cu care trebuie să se prezinte părinții care însoțesc copiii la evaluare sunt copia certificatului de naștere al copilului și o adeverință de la medicul de familie cu specificația ”clinic sănătos/ apt pentru școală”. Programările în vederea evaluării psihosomatice se fac telefonic,

Rezultatul evaluării dezvoltării copilului este comunicat în scris, prin e-mail sau prin poștă, cu confirmare de primire, după caz, sau este înmânat direct părintelui/ tutorelui care a solicitat evaluarea. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat și are caracter confidențial.

La cererea scrisă a părintelui, adresată Comisiei județene a Inspectoratului școlar Județean Suceava, se soluționează, în interesul superior al copilului, situațiile excepționale care necesită amânarea înscrierii în învățământul primar sau cele care nu se încadrează în Calendarul înscrierii în învățământul primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.