Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc

Un elicopter SMURD va deservi zona montană a județului Suceava și a județelor vecine

 Consiliul Județean Suceava va amenaja infrastructura pentru înființarea unui Punct de Operare Aeromedicală în zona montană, la Câmpulung Moldovenesc. Locația a fost aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, 30 martie, în şedinţa Consiliului Judeţean că ”a primit hârtia privind dotarea judeţului Suceava cu un elicopter. Ministerul de Interne ne-a informat că s-a repartizat unul din cele trei elicoptere la Suceava. În şedinţa următoare vom pune pe ordinea de zi. Baza va fi la Câmpulung Moldovenesc unde Primăria ne va da un teren pe care Consiliul Judeţean va face o investiţie, respectiv hangarul şi tot ceea ce înseamnă locul unde acest elicopter va fi parcat”, a spus Flutur.

Elicopterul SMURD repartizat județului Suceava a fost achiziționat de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în baza unui program de investiții specifice de căutare-salvare. Misiunile în situații de urgență vor putea fi executate în comun de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Arondarea unui elicopter SMURD pentru județul Suceava și înființarea Punctului de Operare Aeromedicală va permite optimizarea intervențiilor în zona montană în caz de accidente, avalanșe, incendii sau pentru căutări.

Consiliul Județean Suceava continuă și lucrările la heliportul de la Spitalul Judeţean Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.