Expoziția „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 1 – 30 aprilie 2021,  în spațiul numit Cafeteria a Muzeului de Istorie Suceava, expoziția „Comorile Cracoviei”. Expoziția, pregătită de Centrul Internațional de Cultură al orașului Cracovia, versiunea românească fiind asigurată de Institutul Polonez din București, prezintă povestea orașului – sediu al regilor polonezi, fostă capitală a țării, tezaur de opere de artă și suveniruri naționale, înscrise într-un ansamblu arhitectural unic.

Redăm integral invitația făcută de Muzeul de Istorie Suceava:

Expoziția „Comorile Cracoviei” prezintă o poveste despre orașul – sediu al regilor polonezi, fostă capitală a țării, tezaur de opere de artă și suveniruri naționale, înscrise într-un ansamblu arhitectural unic.

Expoziția, pregătită de Centrul Internațional de Cultură al orașului Cracovia, elaborată în versiunea românească de Institutul Polonez din București, va putea fi văzută la Muzeul de Istorie Suceava, în perioada 1 – 30 aprilie 2021, în spațiul numit Cafeteria.
Pe cele 19 planșe sunt prezentate comori ale orașului – opere de artă și arhitectură, monumente și exemple de patrimoniu ridicate la rangul de capodopere.
Acestea permit urmărirea istoriei metropolei încă din Evul Mediu, prin dezvoltarea orașului în vremurile lui Cazimir cel Mare, a dinastiei Jagiellone și a epocii renascentiste, decăderea din perioada stăpânirii suedeze, a împăraților Poloniei și până în zilele noastre.
Se îmbină astfel, în mod creativ, prezentul cu moștenirea bogată a istoriei Cracoviei de peste o mie de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.