Expoziția temporară “Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile MNB”, la Cetatea de Scaun a Sucevei

În perioada 6 aprilie – 6 mai 2021, în Casa Custodelui, vizitatorii Cetății de Scaun a Sucevei vor avea ocazia să admire expoziția temporară Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei.

„Dragi prieteni ai Cetății, începând cu data de 06.04.2021, în cadrul expoziției temporare „Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei”, timp de o lună de zile, sunteți invitați să vizionați piese și facsimile din colecțiile Muzeului Național al Bucovinei, toate având ca element comun stema Moldovei, în diferite reprezentări.

Vor fi expuse piese întregi sau fragmente de piese, dar și facsimile ale unor documente medievale, pe sigiliul cărora se poate vedea imprimată stema Moldovei.
Emblema aparținând Moldovei și perpetuată de-a lungul timpului, ca însemn oficial al acestei țări a fost străvechiul cap de bour, văzut din față, cu o stea între coarne și însoțit la dreapta de un soare iar la stânga de o lună. Informații inedited despre varietatea materialelor pe care poate fi văzută stema Moldovei (piatră, plăci și discuri de teracotă, obiecte din metal), ori despre diferitele moduri de reprezentare a stemei vor completa expoziția.
Expoziția este organizată în Casa Custodelui, vizitarea este gratuită!”, este invitația făcută de Muzeul Național al Bucovinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.