A fost inaugurată cursa aeriană Suceava-Bruxelles

Vineri, 16 aprilie, a fost inaugurată cursa aeriană TUI pe relația Suceava-Bruxelles  primul avion al companiei TUI care a aterizat pe Aeroportul Suceava fiind întâmpinat cu tradiționalul salut cu tunuri de apă

Noul operator aerian de pe Aeroportul Suceava, TUI Fly Belgium,  face parte din TUI Group, cel mai mare operator de turism din lume care are sediul central în Hanovra, Germania, Suceava fiind singurul aeroport din România unde TUI Fly Belgium va opera curse comerciale.

În zilele de luni, avionul decolează de la Bruxelles  la ora 6:20 și aterizează la Suceava la ora 10:05 și pleacă de la Suceva la ora 10: 20 și aterizează la Bruxelles la ora 12: 35.

În zilele de vineri, decolarea din Bruxelles are loc la ora 6:00, aterizarea la Suceava la ora 9:45, decolare din Suceava la ora 10:20 cu aterizare la Bruxelles la ora 12:15.

Prezent la inaugurarea noilor curse aeriene, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat:  „Este o zi mare pentru Suceava. De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple și astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie, iar Suceava este singurul aeroport din România pe care operează. Vreau să mulțumesc comunității de suceveni de la Bruxelles. Am fost acum câțiva ani la ei și i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Și vreau să îi mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru această cursă aeriană”, a spus Gheorghe Flutur.

Din acest an pe Aeroportul Suceava, pe lângă companiile cu vechime  care operează curse regulate, Wizz Air și Tarom vor mai efectua curse Ryan Air, TUI fly Belgium și Blue Air, l care se adaugă și alte companii cu curse charter spre destinații turistice din Turcia, Egipt, Grecia.

„ Avem 14 destinații în opt țări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia și Egipt.  Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru.Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.