De la 1 iulie crește calitatea alimentelor românești din hipermarketuri

Siguranța și calitatea alimentelor cresc începând cu 1 iulie, când companiile românești, prezente în hipermarketuri, vor avea reguli mai stricte pentru certificarea producției. România devine a treia țară din Europa care recunoaște cel mai înalt standard de siguranță și calitate alimentară, IFS Food 7, prin care produsele sunt, mai ales în stadiul de producție, intens verificate.

IFS Food 7 este un standard internațional privind calitatea și siguranța produselor alimentare care permite evaluarea sistemelor de management într-o abordare unitară și este recunoscut de Global Food Safety Initiative – GFSI (Inițiativa Globală pentru Siguranța Alimentelor).

Acesta permite auditarea furnizorilor ce fabrică produse alimentare sub marca proprie a lanțurilor de retail și en-gros şi a altor producători și se aplică doar companiilor producătoare de alimente sau celor care ambalează produse alimentare vrac.

Prin această certificare internațională recunoscută oficial de autorități, producătorii își pot comercializa produsele în marile lanțuri de retail, dar să și exporte în toată lumea, inclusiv în piețe greu accesibile, precum Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.