Ziua adopției

Inițiativa de a marca Ziua Națională a adopției  s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică , fizică, și spirituală să crească într-o familie.

Când vorbim despre adopție, vorbim despre copii care cresc în sufletul părinților adoptive. Ei cresc în sufletul  și nu în trupul lor, deoarece familia pentru acești oameni nu este un lucru important, familia este totul. Iar părinții adoptivi, fară excepție, iubesc ceea ce fac. Ei formează  oameni din copiii pe care îi  cresc de multă  vreme în suflet.

Anul acesta ne-am gândit să marcăm Ziua națională a adopției   printr-o expoziție de desene ale copiilor adoptați, care a avut ca temă „Familia mea” . Evenimentul a avut ca scop  celebrarea  creșterii copiilor în inima și casa unei familii prin adopție și promovarea unei imagini pozitive  a adopției naționale.

Copiii au desenat familia și mediul în care trăiesc și cresc, fiecare străduindu-se să facă desenul cât mai sugestiv și colorând cu atenție unii după imagine, alții, mai mari,  desenând cu acuarele.Cu toții și-au demonstrat talentul creând adevărate opere de artă.

Desenele copiilor au format o expoziție care poate fi admirată în holul instituției până la sfârșitul acestei săptămâni, cel mai frumos desen fiind înrămat și expus în incinta DGASPC Suceava.

Toți copiii au fost premiați cu dulciuri oferite de către SC C-AGLA-C COM SRL și cărți oferite de către DGASPC Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.