Articole contrafăcute în valoare de aproximativ 10 000 de lei confiscate de către jandarmi

Duminică, 6 iunie, în jurul orei 10:30, jandarmii rădăuțeni au depistat în incinta târgului de mașini din Municipiul Rădăuți, un tânăr în vârstă de 26 de ani care încerca să comercializeze parfumuri și articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Fiind întrebat despre proveniența acestora, bărbatul a precizat că sunt achiziționate din Turcia și nu poate prezenta actele de însoțire a produselor.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării produsele, iar persoanei i s-au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, prevăzută de Legea nr. 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze bunuri comercializate în mod ambulant și fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerț, să sesizeze autoritățile abilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.