Statul se împrumută de la populație

Programul Tezaur – Ministerul Finanţelor continuă şi în luna iunie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie

Statul român continuă să se împrumute masiv de la populație. Începând de luni, 7 iunie, românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de unu, trei şi cinci ani și dobânzi de 22,95%, 3,35% şi 3,65%, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe.

Perioada de subscriere este 7 – 28 iunie 2021 prin Trezorerie sau Poșta Română. Diferența este că în cazul celor care optează prin Poștă, dacă sunt din mediul rural, ultima zi este 24 iunie, iar în urban – 25 iunie.

Emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Dobânzile pe 1 și 3 ani sunt .

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.