Sâmbătă, 12 iunie, Noaptea Muzeelor și la Fălticeni

Noaptea Muzeelor 2021 – ediţia a XVII-a – va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel naţional. Manifestarea propune expoziţii, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte, tururi ghidate. La Fălticeni vor fi deschise două spaţii culturale până la ora 0,00, ultimul grup putând intra la ora 23.30. Este vorba de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”. Pentru Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, programul de vizitare este între orele 17,00 –  21,00.

Detalii despre muzeele deschise în judeţ şi în ţară în seara zilei de 12 iunie şi programul evenimentelor sunt disponibile pe canalul Noaptea Muzeelor-https://noapteamuzeelor.org/, precum şi pe reţelele de comunicare ale instituţiilor culturale implicate.

Iniţiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat anual pe plan european.

În urbea de pe Şomuz, Noaptea Muzeelor a ajuns la ediţia a XI –a, anul trecut manifestările fiind anulate din cauza pandemiei.

?????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.