Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale

Meteorologii au emis joi dimineață un nou cod portocaliu de vreme rea, de data aceasta valabil în aproape întreaga țară, fenomenele vizate fiind vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00, dar s-ar putea să fie prelungit până sâmbătă dimineață, pe fondul instabilității atmosferice temporar accentuate prognozate de Administrația Națională de Meteorologie.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Pentru intervalul 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.