Copiii sunt asteptați la atelierele de confecționat marionete tridimensionale

În perioada 16-20 august 2021, Muzeul Național al Bucovinei organizează în cadrul atelierelor de artă „Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”, proiectul George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri.
Prin atelierul de confecționat marionete după modelul marelui artist, se dorește valorificarea și promovarea creaţiei lui George Löwendal – pictor, scenograf, grafician, pedagog și maestru al primelor generații de artiști plastici din România postbelică, remarcabil om de teatru.
Informațiile și imaginile prezentate în cadrul atelierului ce ilustrează viața și creația scenografului George Löwendal ne-au fost puse la dispoziție de Fundația Löwendal.
Activitățile atelierului se vor desfășura la Muzeul de Istorie, în spațiul Realitate Virtuală, de luni până vineri, între orele 9 – 12 și 13-16, în două grupe de câte 10 copii.
Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani, care doresc să învețe să realizeze marionete tridimensionale şi costume pentru personaje din poveşti şi povestiri cunoscute.
Înscrierile se pot face la numerele de telefon 0230/216439, interior 133.
Muzeul Național al Bucovinei asigură materialele, ustensilele precum şi un lector de specialitate cu experiență în realizarea de marionete pentru teatru de păpuși.
Activitatea atelierelor se va finaliza cu expunerea celor mai reuşite încercări ale tinerilor artişti şi premierea celor mai bune lucrări.
REGULAMENT
Se pot înscrie maxim 10 PARTICIPANŢI/grupă, ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Participanții pot alege unul dintre programe: 9-12 sau 13-16.
Înscrierea se poate face telefonic, la numărul de telefon 0230/216439, interior 133 sau la sediul Muzeului de Istorie (Str. Ștefan cel Mare 33).
Se va completa formularul și achita taxa de participare în valoare de 30 lei la casieria muzeului (se poate achita în prima zi de atelier). DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 13 august 2021.
Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători.
Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți.
Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme. Conform reglementărilor în vigoare, suntem obligați să vă luăm temperatura la intrare, iar dacă aceasta depășește 37,3 grade, nu vă putem permite accesul.
Fiecare copil va avea măsuța sa proprie și va dispune de materiale proprii.
Pe perioada activităților copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare în vigoare, precum și acest regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.