Drumul DN 17 B rămâne închis după ce s-au înregistrat noi căderi de pietre de pe versant

Noi căderi de pietre de pe versant înregistrate pe DN 17B, Holda, județul Suceava. Echipele DRDP Iași au intervenit pentru degajarea carosabilului, însă drumul rămâne închis, având în vedere alunecarea de teren în evoluție. Recomandarea pentru conducătorii auto rămâne aceea de evitare a sectorului afectat și de folosire a rutelor alternative.

În cursul zilei de miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară având ca ordine de zi stabilirea unor măsuri pentru restabilirea Drumului Na-ţional 17B – km 44, unde a avut loc alunecare de teren în noaptea de 23-24 august, pe raza oraşului Broşteni.
CJSU Suceava a adoptat o hotărâre ce prevede convocarea Grupului de suport tehnic responsabil de managementul tipului de risc „alunecări de teren”.
Totodată, CJSU a constatat caracterul „de extremă urgenţă” pentru executarea lucrărilor de punere în siguranţă a DN 17 B şi restabilirea infrastructurii afectate de producerea unei alunecări de teren ce a condus la deplasarea unor eroziuni şi material lemnos pe carosabil.
Documentul arată că Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc va analiza şi va dispune măsurile de restricţie a circulaţiei în zona afectată de producerea alunecării de teren, numai cu avizul Poliţiei Rutiere.

Prefectura Suceava anunță rutele alternative între Crucea și Broșteni care pot fi folosite până când se va relua traficul pe DN 17 B

Grupul tehnic de management al riscului „alunecări de teren” convocat de CJSU Suceava a făcut publice, joi, rutele alternative ce pot fi folosite până când se va restabili starea de normalitate pe DN 17 B unde s-a înregistrat o alunecare de teren.

Astfel, având în vedere situația de urgență produsă în seara zilei de 23.08.2021 ca urmare a manifestării riscului „alunecări de teren”, sens în care deplasări de eroziuni și material lemnos au afectat infrastructura Drumului Național 17 B, la km 44, pe raza localității Broșteni, acest grup de lucru vine în întâmpinarea cetățenilor care se deplasează rutier între comuna Crucea și orașul Broșteni, prezentând rutele alternative, până la restabilirea stării de normalitate și redeschiderea traficului pe segmentul de drum închis circulației rutiere.

Pentru autovehicule până în 3,5 tone și înălțime maximă de 3,2 metri  Crucea – DN17B – Transrarău DJ 175A – DN17 –Frasin – DJ177A Holda – Broșteni;

Pentru autovehicule până în 10 tone: Crucea – DN17B – Vatra Dornei – DN17 -Frasin – DJ 177A – Holda – Broșteni;

Pentru autovehicule peste 10 tone: Crucea – DN17B – Vatra Dornei – DN17 – Păltinoasa – DN 2E – Spătărești – DN 2 – DN 15C – DN15B – DN 17 B – Broșteni;

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.