Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ucraina în zona roșie, Olanda intră în zona galbenă,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

CNSU a adoptat joi Hotărârea nr. 85 din 14.10.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, care prevede:

  • (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.
  • (2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 17.10.2021, ora 00:00.
Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

În zona galbenă au ajuns din zona roșie, după scăderea incidenței, Albania, Botswana, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite, iar din zona verde, după creșterea incidenței, Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos.

Totodată, în zona verde au intrat Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Lista intră în vigoare începând cu data de 17 octombrie, la ora 00:00.

Lista poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului de Sănătate Publică

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2749-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-14-10-2021/file

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.