În noua listă a țărilor cu risc epidemiologic Germania, Elveția și Polonia sunt în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi, 11 noiembrie, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Principalele modificări sunt:

-în zona roșie au intrat: Germania, Elveția, Polonia, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Liechtenstein, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Azerbaidjan și Botswana;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Belarus, Noua Caledonie, Suriname și Saint Vincent și Grenadine;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Finlanda, Laos, Insulele Falkland și Insulele Turks și Caicos;

-în zona verde a intrat: Saint Lucia.

Lista lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată pe pagina Institutului Național de Sănătate Publică

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2801-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-rosu-si-galben-11-11-2021/file

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser; copiii cu vârste mai mici de 6 ani; minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României.

Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta iese negativ.

Totodată, a crescut vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.