Săptămâna 15 – 21 noiembrie va fi ușor mai rece decât ar fi normal

Săptămâna 15 – 21 noiembrie va fi ușor mai rece decât ar fi normal în regiunile extracarpatice, nordul și centrul României. Masele de aer polar se vor succeda periodic. Pe parcursul nopților și al dimineților se va răci destul de mult în zonele montane, Moldova, Transilvania, zonele de deal, submontane, aferente Munteniei, Olteniei, Maramureșului și în zonele joase aferente Munteniei și Dobrogei.

La Fălticeni, mai cald va fi astăzi, 12 noiembrie, cînd se anunţă cer senin, 12 grade la amiază şi o minimă nocturnă de 2 grade. Cu începere de sîmbătă, 13 noiembrie, temperaturile scad, chiar dacă cerul nu va fi brăzdat de nori, cu o maximă diurnă care nu mai trece de 12 grade, în timp ce minima nocturnă rămâne la 2 grade. Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi duminică, 14 noiembrie.

În țară, vremea în intervalul 13 – 15 noiembrie 2021: Maximele scad treptat în regiunile sudice, estice și sud-estice, iar minimele cresc ușor în regiunile extracarpatice datorită plafonului noros. Din cauza nebulozității persistente și a ceții, maximele termice vor fi sub valorile prognozate în regiunile sudice, sud-estice, estice, centrale, nord-estice și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni.

Vremea se răcește accentuat din noaptea de 15/16 noiembrie în Moldova, Muntenia, Transilvania, Dobrogea, estul Maramureșului, nordul, nord-estul și estul Olteniei. Minimele termice se vor menține sub valorile normale și în noaptea de 16/17 noiembrie în aceste regiuni.
La Fălticeni, luni, 15 noiembrie,  cerul va fi acoperit şi sînt anunţate precipitaţii sub formă de ploaie. Temperatura maximă prognozată va fi de 8 grade iar minima năcturnă va fi de 3 grade. Cea mai rece zi a săptămînii viitoare pare a fi cea de marţi, 16 noiembrie, cînd revedem soarele, însă în cel mai cald moment nu vor fi mai mult de 6 grade.  Peste noapte se face mai frig, minima devine negativă, -1 grad. Nici miercuri, 16 noiembrie, și joi 17, noiembrie, nu sunt schimbări, maximile situându-se în jurul valorii de 8 grade iar minimele nocturne vor fi de – 2 grade..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.