La Suceava, expoziția stradală „Povestiri din Holocaust. Istorii locale”.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează în perioada 3 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, în municipiile Bacău și Suceava, expoziții stradale de bandă desenată care prezintă fragmente din istoria comunităților locale în perioada Holocaustului din România.

Vernisajul „Povestiri din Holocaust.Suceava” va avea loc sâmbătă, 4 decembrie 2021, începând cu ora 11:30, în zona centrală, pe esplanada municipiului Suceava. Expoziția va fi deschisă până la data de 4 ianuarie 2022.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul „Povestiri din Holocaust. Istorii locale” este realizat de Institutul „Elie Wiesel” și finanțat de Fundația EVZ (Republica Federală Germania) prin programul „Local History”. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităților în care locuim, încurajându-ne să o descoperim și să o înțelegem. Poveștile despre viața evreilor sau romilor din diverse localități din România, trimiși la muncă obligatorie, deportați în Transnistria, excluși din viața economică, socială, culturală, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Ionuț Popescu, Anghel Șerban. La pregătirea conținutului expozițiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi și cadre didactice de la liceele partenere.

Expoziția din Suceava este organizată în parteneriat cu Colegiul Național „Ștefan Cel Mare”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Consiliul Județean Suceava și Primăria Municipiului Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.