Din 19 decembrie, Grecia impune noi condiţii de intrare pe teritoriul său

Grecia a anunţat miercuri, 15 decembrie, impunerea de noi condiţii la intrare pe teritoriul său, începând cu 19 decembrie, pentru „toţi călătorii” , toate persoanele care intră în această țară fiind nevoite să prezinte un test PCR negativ și care este valabil 48 de ore.

„Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore. Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Grecia.

Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore. Aceste noi măsuri, valabile în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.