Noi condiții de intrare în Italia

Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie și a impus noi condiții de intrare pe teritoriul său, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron. Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ, cerinţă care era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE. Cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Condițiile de călătorie în Italia pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului afacerilor Esterne și pe pagina Ambsadei Românei în Italia. https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

ECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DIN ROMÂNIA ÎN ITALIA:

Ministerul Sănătății italian a emis, la data de 14 decembrie 2021, o ordonanță care se aplică în perioada 16 decembrie 2021-31 ianuarie 2022.

Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din ordonanță) și care doresc să intre pe teritoriul italian în perioada menționată anterior, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări următoarele documente:

  1. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu) în format digital (prin vizualizarea acestuia pe dispozitivul mobil) sau tipărit;
  2. certificatul verde COVID-19, conform art. 9, alin. 2, lit. a), b) și c-bis), din decretul-lege nr. 52 din 22 aprilie 2021, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 14 zile anterior intrării în Italia sau vindecarea de COVID-19 cu maximum 6 luni anterior intrării, cu finalizarea perioadei necesare de izolare, sau o altă certificare echivalentă;
  3. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, efectuat cu 48 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, efectuat cu 24 de ore înainte.

ATENȚIE! Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare cu cel puțin 14 zile anterior intrării sau vindecarea de COVID-19, trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Pentru mai multe informații, inclusiv pentru călătoriile cetățenilor români care sosesc în Italia din alte state, se recomandă consultarea paginii de internet: COVID-19 SURVEY (viaggiaresicuri.it).

Verificările documentelor menționate anterior se vor efectua, potrivit reglementărilor emise de autoritățile italiene, de către transportatori la momentul îmbarcării pasagerilor în mijloacele de transport sau de către orice persoană desemnată să efectueze verificări.

De asemenea, documentele menționate anterior trebuie să fie redactate într-o limbă de circulație internațională (italiană, engleză, franceză sau spaniolă).

Copiii cu vârsta sub șase (6) ani sunt exceptați de la măsura efectuării testului molecular sau antigen, dar nu de la obligația izolării, acolo unde este cazul. Astfel, minorii cu vârsta sub șase (6) ani care sunt însoțiți de părintele sau părinții care se află în posesia unui certificat de vaccinare sau de recuperare în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2, nu sunt obligați să se supună autoizolării dacă măsura nu se aplică și părinților.

Această excepție nu se aplică minorilor cu vârsta de șase (6) ani sau peste șase (6) ani pentru care nu se prezintă nicio dovadă că s-a efectuat testul molecular sau antigen în scopul intrării în Italia.

Prevederile anterioare se aplică și călătoriilor din statele aflate pe lista C din ordonanță (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Estonia, Finlanda, Franța (inclusiv Guadelupa, Martinica, Guyana, Réunion, Mayotte și excluzând alte teritorii situate în afara Continentului european), Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda (cu excepția teritoriilor situate în afara continentului european), Polonia, Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv teritoriile de pe continentul african), Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Principatul Monaco).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.