CNSU propune prelungirea stării de alertă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi,HOTĂRÂREA nr. 7 din 03.02.2022 privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-1.9 Starea de alertă a fost prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 februarie.

Masca medicală sau cea de tip FFP2 rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

Singura modificare față de măsurilor stabilite anterior prevede că accesul la supermarketurile din marile centre comerciale se poate face fără certificatul COVID-19, dacă sunt stabilite culoare dedicate.

„Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în hotărârea CNSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.