Toți profesorii vor avea activități de citit la orele 11:00 și 14:00, marți 15 februarie

Ministerul Educației a anunțat că toți profesorii din România, indiferent de specializarea sau de ora pe care o au cu elevii/preșcolarii, vor avea, marți 15 februarie, de Ziua națională a lecturii, activități de citit la orele 11:00 și 14:00, indiferent de clasa la care sunt, anunță  Scopul acestor activități nu este analiza pe text

Conform edupedu.ro, potrivit unui document trimis de secretarul de stat Sorin Ion, din Ministerul Educației, tuturor inspectoratelor școlare, la orele 11:00 și 14:00, la toate clasele, primele 15 minute vor fi de lectură.

„Începând cu acest an, România are o zi națională a lecturii. Într-o societate în care doar 6,2% dintre cetățeni cumpără cel puțin o carte pe an, rolul școlii devine esențial în a promova cartea și lectura ca preocupări curente ale tuturor, fie copii sau adulți.

Personalul didactic va recomanda, în prealabil, preșcolarilor și elevilor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca unității o carte și să citească timp de 15 minute fie individual, fie în perechi sau grupuri mici de lucru”, potrivit adresei ministerului.

Sorin Ion susține că profesorii nu trebuie să îi asculte pe elevi din ce au citit, ci doar să încurajeze lectura și cititul, scrie edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.