MAE avertizează: Părăsiţi imediat Ucraina! Nivelul de alertă atinge punctul maxim

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”.

Conform noului nivel de alertă MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în Ucraina, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

MAE, prin misiunea diplomatică și oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Ucrainei.
Alte articole:   Se închid centrele de evaluare COVID-19. Unde se vor mai efectua teste pentru depistarea SARS-CoV-2

La nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537.

Informații detaliate referitoare la noua alertă se regăsesc AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.