Încep controalele la distribuitorii de ulei care au mărit preţurile

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat că începând de luni, 14 martie, se vor face controale în supermarketuri, dar şi la site-urile şi distribuitorii online de ulei alimentar, care au mărit nejustificat preţurile în ultimele zile.

„În ceea ce priveşte această criză a uleiului, am verificat cu ministrul Agriculturii, avem stocurile necesare, suficiente, şi atunci nu ar trebui să avem niciun fel de probleme privind aprovizionarea cu ulei. Şi vom intra săptămâna viitoare, încă de luni, să verificăm acele site-uri şi acei distribuitori care au crescut preţul uleiului de trei ori. Vreau să liniştim populaţia, nu există niciun motiv de îngrijorare că nu vom avea stocuri de ulei şi n-ar trebui să reacţionăm la aceste mesaje şi triplări, dublări de preţuri, care nu au niciun fel de justificare economică. Vom face controale şi la supermarketuri, dar şi la acele magazine online”, a declarat duminică, Florin Spătaru.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu asigură populația că România produce suficentă floarea soarelui și că nu există riscuri că stocurile să se epuizeze.

„Le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a declarat Adrian Chesnoiu.

În ultimul an, uleiul s-a scumpit cu 25%, arată statisticile oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.