10 medalii obținute la Campionatul Mondial Qwan ki do de Clubul Kim Long Dao

Sportivii de la Clubul Kim Long Dao din Fălticeni au reprezentat cu cinste județul la prima ediţie a Campionatului Mondial intercluburi la copii şi juniori la Qwan ki do, eveniment care s-a desfăşurat în Padova, Italia, în perioada 23-24 aprilie. În competiţie au fost înscrişi un număr de 425 de sportivi de la 47 cluburi, din 12 ţări din Europa şi Africa. România a fost reprezentată de un număr de 140 de sportivi din 12 cluburi din ţară, clubul din urbea de pe Şomuz participând cu 11 sportivi care au obţinut 10 premii: Onofrei Miriam locul III – probă individuală tehnică; Veronica Pădurariu & Carmen Căluşeriu locul III – proba de lupta pe echipe; Veronica Pădurariu & Carmen Căluşeriu & Iustin Mitu, locul III – proba tehnică pe echipe; Veronica Pădurariu & Carmen Căluşeriu, locul III – proba tehnică; Veronica Pădurariu & Iustin Mitu locul II – proba tehnică; Ioana Maxim & Delia Alexandroaia locul II – proba de luptă; Rareş Cocean & Ştefan Gheorghiu, locul III – proba de luptă; Andrei Bernaschi & Cozmin Pricopie, locul II – proba de tehnică; Rareş Cocean & Ştefan Gheorghiu locul III – la proba tehnică; Ioana Maxim & Rareş Cocean locul II – la proba tehnică.

“Sunt mândru de faptul că echipa din Fălticeni a reuşit să facă performanţă în acest sport, atât de îndrăgit, şi pe plan internaţional. Consider că fost o experienţă interesantă, cu un amestec de sentimente (furie, bucurie, frustrare, satisfacţie…), atât pentru mine, ca antrenor, cât şi pentru sportivi. Au fost două zile în care s-au dus lupte grele, atât pe plan emoțional cât şi fizic, dar rezultatele sunt deosebite. Să ai patru titluri de vicecampion mondial, e ceva. Am fost la mustaţă de un titlu mondial, dar asta e, presiunea competiţiei şi-a spus cuvântul. Cele două campionate naţionale care s-au desfăşurat în luna martie, mi-au dat indicii în legătură cu slăbiciunile din lotul nostru, iar multe dintre ele le-am remediat în perioada scurtă de pregătire, dovadă că sportivii care au participat la cele două competiţii naţionale au obţinut mai puţine medalii pe plan intern decât la mondialul din Padova.

Nu e puţin lucru ca aceşti copiii să aducă acasă 10 de medalii din Italia Toate aceste frumoase rezultate se datorează muncii sportivilor, dar si a câtorva oameni deosebiţi care au contribuit financiar pentru a putea face această deplasare, iar pe această cale doresc să le mulţumesc: SC Free Pathaid SRL; SC Rogelya Prod SRL; SC MVM 75 SRL; SC Sanimet Con SRL; SC Inpraid SRL; SC Royal Clubinvest SRL; Anca Gheorghiu; Marius Postolache; Cristian Ciocârlan”, ne-a spus instructorul Marius Maxim.

Cheltuielile de deplasare a sportivilor fălticeneni în Italia au fost suportate din venituri proprii şi de sponsori.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.