Profesorii, obligați să își declare veniturile obținute din meditații

ANAF a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice. Acest ghid se adresează persoanelor fizice care acordă sau vor să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual.

Veniturile din meditaţii reprezintă venituri impozabile şi se încadrează în categoria venituri din activități independente. Dacă persoanele fizice vor să realizeze sau realizează deja în mod individual venituri din prestarea de servicii reprezentând meditaţii au obligaţia să se înregistreze la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi să ceară autorizarea funcţionării, în condițiile OUG nr. 44/2008.

După înregistrarea în registrul comerţului şi autorizarea funcţionării, persoanele fizice au obligația de a depune declaraţia unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) la ANAF.

Ghidul complet despre obligaţiile fiscale declarative şi de plată privind veniturile realizate din meditaţii poate fi consultat AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.