Rabla pentru electrocasnice 2022 începe pe 6 mai

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că începând cu 6 mai se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Conform calendarului postat în mod public de AFM, Rabla Electrocasnice 2022 va avea 2 ediții, care începvineri, 6 mai, respectiv vineri, 2 decembrie.

Conform calendarul publicat pe pagina de Facebook a Administrației Fondului pentru Mediu, Rabla Electrocasnice va beneficia în 2022 de un buget de 100 de milioane de lei, cel mai mare din cadrul programului până în prezent. Pentru comparație, bugetul total al Rabla Electrocasnice 2021 a fost de 75 de milioane de lei. Asta înseamnă că bugetul programului în 2022 beneficiază de o creștere de 33%. În prima etapă din 2021 bugetul s-a epuizat în cinci minute, cea de-a doua în opt minute, în cea de-a treia etapă bugetul a fost epuizat în trei minute.

Prima ediție, din luna mai 2022, va avea un buget alocat de 40 de milioane de lei, în timp ce a doua, din decembrie 2022 va beneficia de 60 de milioane de lei.

Nu s-a comunicat încă dacă în 2022 conturile deja create anul trecut vor rămâne valabile sau dacă toți doritorii trebuie să se reînscrie. Cel mai probabil, persoanele care nu au deja un cont își vor putea face unul în luna mai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.