Ministerul Mediului va lansa un nou program RABLA, fără obligația de a mai cumpăra o mașină

Un nou program „Rabla”, pentru maşinile mai vechi de 15 ani va debuta pe 1 iulie, conform anunţului făcut, joi, 5 mai, într-o conferinţă de presă, de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Prima de casare ar urma să fie de 3.000 de lei, bani suportați în mod egal, de Administrația Fondului de Mediu și de primăriile care se înscriu în program. Oamenii nu vor fi obligați să-și cumpere o altă mașină pentru a primi banii. În schimb cei care nu renunță la vehiculele vechi și poluante, ar putea plăti, pentru ele impozite mai mari.

„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program «Rabla» local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi”, a menţionat Tanczos.

Obiectivul autorităților, asumat și prin PNRR, este să caseze în următorii 5 ani minimum 250.000 de mașini mai vechi de 15 ani, cu normă de poluare Euro 3 sau mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.