Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române

Un avion IAR-99 Șoim din cadrul Escadrilei 951 Aviație Instrucție Avansată de la Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău a putu fi văzut astăzi deasupra municipiului Fălticeni. Zborul a făcut parte din  campania de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în garnizoanele Suceava, Piatra Neamț și Bacău. Avionul care a survolat partea de est a județului Suceava a fost reprezentat, în perioada 18-20 mai, și la cea de-a opta ediție a ,,Expoziției internaționale dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale și securității private – BSDA 2022” de la Complexul Expozițional ROMAERO S.A. din București.

Conform unui comunicat al Statului Major al Forțelor Aeriene Române și retransmis de Prefectura Suceava,

Campanie de promovare a carierei militare în cadrul Forțelor Aeriene Române

În perioada 24 – 26 mai 2022, Statul Major al Forțelor Aeriene desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în garnizoanele Suceava, Piatra Neamț și Bacău. Activitățile de promovare se vor desfășura astfel:
– pe data de 24 mai, între orele 12.00-14.00, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava;
– pe data de 25 mai, între orele 12.00-14.00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț;
– pe data de 26 mai, între orele 12.00-14.00, la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” din Bacău.

În cadrul întrunirilor, desfășurate cu sprijinul centrelor militare județene, atât elevii de liceu, cât și persoanele interesate de o carieră militară, vor afla detalii privind oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal. Totodată, li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

La sfârșitul fiecărei activități, în funcție de condițiile meteorologice, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile.

 

Activitatea este condusă de reprezentanți ai Oficiului personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar la activitate pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice și reale din județele vizate, respectiv Suceava, Neamț și Bacău, cât și persoanele interesate de o carieră militară.

Credit foto IAR-99 Șoim (701, 724): Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.