Șape medii de 10 în județul Suceava la BAC-ul din acest an. Una aparține unui elev de la Colegiul ”Nicu Gane”

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate luni pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, bacalaureat.edu.ro. Numele candidaților sunt anonimizate, la fel ca anul trecut.

Șapte elevi din județul Suceava au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest. Decariștii sunt de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, doi elevi de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

77 de absolvenți suceveni au primit medii cuprinse între 9,98 și 9,80, iar 260 au obținut medii cuprinse între 9,80 și 9,50.

Rata de promovare în județul Suceava este de 73,7%, în timp ce la nivel național este de 73,3%, cea mai mare din ultimii 10 ani, conform ministrului Educației.

La nivel național 162 de candidaţi au obţinut media 10, clasamentul fiind condus de București, cu 30 de medii, urmat de Prahova, cu 15 note de 10, Galaţi şi Vâlcea cu cîte 9 note, și Cluj şi Iaşi cu câte 8 note, Suceava cu 7 medii de 10, a mai declarat Cîmpeanu. Judeţele unde nu s-au luat nicio medie de 10 au fost Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Tulcea.

În mediul rural rata de promovare la nivel național este de 69,2%, iar în urban de 82,7%, a adăugat ministrul.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00.  Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.