Istoria în desene, atelier de creativitate, ediția 2022

Muzeul Naţional al Bucovinei revine şi în acest an cu proiectul de educaţie muzeală „Istoria în desene”.

Astfel, în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie, copii şi tineri cu vârste între 8 şi 18 ani sunt invitaţi să participe la atelierul de creativitate care se va desfăşura online, pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie.

Ca şi în ediţia de anul trecut, organizatorii propun participanţilor să creeze desene inspirate de obiectul preferat, ales din expoziţiile permanentă sau temporare pe care le-au vizitat, vizualizat sau urmează să le viziteze.

„Scopul proiectului de educaţie muzeală este promovarea patrimoniului muzeal din expoziţia permanentă şi din cele temporare. Participând la acest atelier, copiii se vor familiariza cu obiectele din expoziţie, îşi vor dezvolta abilităţile artistice, imaginaţia şi creativitatea” precizează organizatorii.

Desenele care vor conţine numele autorului, vârsta, şcoala şi localitatea pot fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava; cei care nu pot ajunge la sediul muzeului pot fotografia lucrările cu rezoluţie bună şi le pot trimite prin e-mail la adresa marketing@muzeulbucovinei.ro.

Toate lucrările vor fi pos-tate pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie, iar cele mai frumoase vor fi premiate. Selecţia va fi realizată de o comisie formată din specialiştii Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare.

Premiile în cărţi se vor acorda ţinându-se cont de două categorii de vârstă, 8-12 ani, respectiv 13-18 ani.

Informaţii suplimentare la telefon 0230216439, interior 116, Muzeul Naţional al Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.