Şcolile nu vor trece în online din cauza facturilor la energie

Şcolile nu vor trece în online din cauza facturilor la energie, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca, însă ar fi bine să sesizeze problemele din timp ca să poată fi ajutate. În aşa fel se va evita inclusiv economia la gaz sau curent în şcoli.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că există o preocupare pentru a se asigura că iarna toate şcolile vor avea fondurile necesare pentru plata facturilor la utilităţi.

„Aş vrea să amintesc că aceste tarife la utilităţi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar sunt plafonate, sunt plafonate la un nivel care, în mod normal, pe consumuri similare, nu ar trebui să permită creşterea facturilor. Dar, împreună cu domnul prim-ministru, am avut o întâlnire care a inclus prefecţii din toate judeţele, ministrul Energiei, ministrul Afacerilor Interne, în aşa fel încât să vedem ce probleme există în fiecare judeţ. A fost o întâlnire în regim de video conferinţă. Ne-au mai fost sesizate de către diferite judeţe probleme punctuale care nu ţin neapărat de tarife, ci de modul în care se desfăşoară acest proces, de tipul de furnizor, de tipul de contracte, le avem pe toate în atenţie şi am promisiunea din partea tuturor colegilor mei din guvern că orice situaţie în care şcolile se află în dificultate va fi tratată cu prioritate şi vom aloca sumele necesare astfel încât procesul să continue fizic, faţă în faţă, pe tot parcursul sezonului rece”, a afirmat ministrul.

Întrebată dacă există posibilitatea ca şcolile să treacă în online din cauza facturilor, Deca a răspuns că nu există această posibilitate: „dar, subliniem, dacă există probleme, este bine ca ele să fie aduse în atenţia ministerului şi în atenţia Guvernului în ansamblu cât mai din timp şi am solicitat acest lucru tuturor inspectorilor generali şi tuturor directorilor de şcoli. Dacă previzionează probleme să ni le spună din timp în aşa fel încât să îi putem ajuta, să nu ajungem în situaţii de tipul economiei de energie sau de gaz la şcoli. Nu este cazul, avem toate fondurile necesare pentru că şcolile să îşi continue activitatea normal”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.